Welkom!

De SAS-Zomerschool55+ biedt in de eerste drie weken van de zomervakantie een groot aantal activiteiten aan senioren in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Iedere senior is van harte welkom om aan één of meer activiteiten deel te nemen. De variëteit is groot en de activiteiten gericht op mannen en vrouwen, mobiel en minder mobiel, actief en minder actief. Bij elke activiteit ontmoet je andere mensen en er is ook altijd een kopje koffie of thee.

Wat doen wij?

Wij laten senioren op een laagdrempelige wijze kennis maken met educatieve mogelijkheden voor hen in de rest van het jaar. Tijdens een activiteit van 2 tot 3 uur kun je uitproberen of een activiteit bij je past. Dat doen we in samenwerking met heel veel seniorenorganisaties in de stad en met behulp van ruim honderd vrijwilligers: de mensen van het kernteam, de gastdocenten en natuurlijk onze gastheren en gastvrouwen die bij elke activiteit aanwezig zijn.

Wat bieden wij?

» We bieden zo’n 100 workshops, presentaties en excursies op gebieden als beweging, gezondheid, cultuur, muziek, creativiteit, digitale vaardigheden en zelfredzaamheid;
» We bieden een gezellige en vaak ook leerzame activiteit voor een basisbedrag van 5 euro per dagdeel inclusief koffie of thee;
» We bieden activiteiten in een vaak lege periode, als andere organisaties vakanties hebben, maar de meeste senioren thuis zijn.Vragen of opmerkingen? Wij horen het graag!

-->