Hoe werkt het?

Voor wie

De zomerschool is bedoeld voor alle 55-plussers uit de gemeente. We gaan er wel vanuit dat je zelfstandig deel kunt nemen aan de activiteit waarvoor je inschrijft. Zit je in een rolstoel, dan zorg je zelf voor een begeleider die je kan duwen; ben je slechtziend of doof, dan zorg je zelf voor een assistent, die je kan helpen als dat nodig mocht zijn.

Covid-19

Hoewel de meeste deelnemers tegen eind juli wel gevaccineerd zullen zijn en de ervaring leert dat de besmettingsgraad in de zomermaanden aanzienlijk daalt, hebben we natuurlijk toch te maken met de maatregelen rondom Covid-19. We houden ons aan alle dan geldende regels. Daarom hebben we bij voorbaat al gekozen voor ruimtes waar voldoende afstand kan worden gewaarborgd, gaan we met kleinere groepen op excursie en is er dit jaar -helaas- geen dagtocht en geen informatiemarkt. Gelukkig kan er heel veel wel: laten we daar van profiteren! Zelfs als we dan nog steeds in de openbare ruimten een mondkapje moeten dragen en onze handen moeten desinfecteren.

Wat is er te beleven

Kijk voor het totale programmaoverzicht onder het kopje ACTIVITEITEN. Daar vind je korte omschrijvingen van alle activiteiten op datum en tijd. Je kunt ook filteren op bv de soort activiteit of de locatie. Er zijn workshops, presentaties en excursies op het gebied van kunst, cultuur, educatie, creativiteit en beweging.

Wat kost het

De kosten zijn over het algemeen 5 euro voor een dagdeel, eventueel aangevuld met kosten voor de materialen. Voor dat bedrag krijg je ook een kopje koffie of thee of je kleinkind een glas limonade. We kiezen voor een lage en gelijke bijdrage voor alle activiteiten, ongeacht de eigenlijke kosten of opbrengsten. Op die manier betaalt de ene activiteit mee aan het kunnen organiseren van de andere.

Inschrijving, betaling en plaatsing

• Inschrijven kan vanaf woensdag 26 mei 10.00 uur tot en met zondag 11 juli 18.00 uur.
  • Voor veel workshops geldt een maximum aan deelnemers. Bij inschrijven zie je direct of er nog plaats is. Is een workshop vol, dan kun je misschien dezelfde workshop nog op een andere locatie of een andere datum volgen.
  • In de eerste week (tot en met dinsdag 1 juni) kun je jezelf voor maximaal 4 activiteiten inschrijven. Je betaalt ze direct en je krijgt ook direct een email dat je bent geplaatst. Vanaf 1 juni kun je jezelf nog voor meer activiteiten inschrijven als je wil. Zo zorgen we dat iedereen een kans krijgt om een gewilde activiteit te boeken.
  • Bij onvoldoende belangstelling voor een activiteit behoudt de zomerschool zich het recht voor om een activiteit te annuleren. Uiteraard krijg je hierover bericht en word je inschrijfgeld gerestitueerd.
  • Afwezigheid tijdens de activiteiten van de zomerschool geeft geen recht tot restitutie.

Grootouder-kleinkindactiviteiten

Ook dit jaar is er de mogelijkheid om je voor een aantal activiteiten samen met je kleinkind op te geven. Een alternatief dagje oppassen dus. Per grootouder kun je 1 kleinkind inschrijven. Je bent als grootouder wel verantwoordelijk voor het gedrag van je kleinkind. Ook zonder kleinkind kun je voor de meeste van deze activiteiten inschrijven. Houd er dan wel rekening mee dat er kleinkinderen aanwezig kunnen zijn.

Dank aan onze sponsors