Ons blog

Onderstaand een overzicht van onze laatste nieuwsberichten, nieuwe activiteiten en andere interessante wetenswaardigheden. Heeft u zelf een leuk nieuwtje of interessant bericht? Neem dan contact met ons op.

04/06/2021

De SAS-Zomerschool55+ voor senioren nu al een succes!

In de eerste week dat kon worden ingeschreven is het heel druk geweest bij de SAS-Zomerschool55+. Er waren de eerste dag al een aantal activiteiten overboekt. Gelukkig zijn cursusleiders bereid gevonden om op een extra datum een activiteit aan te bieden. Er is dus nog genoeg te kiezen!

Al voor tien uur kwam op woensdag 26 mei het eerste telefoontje ”Ik zit er helemaal klaar voor, maar kan niet boeken!” Tja…niet iedereen heeft een digitale klok die exact de juiste tijd aangeeft. Het gaf wel direct aan dat men enthousiast is: “Eindelijk weer iets om naar uit te kijken, zo fijn dat de Zomerschool dit jaar wel door gaat!” Ruim 100 boekingen kwamen er het eerste uur dat de site open was binnen!

Met de organisatie en planning hebben we rekening gehouden met de mogelijke regels die eind juli nog gelden: zo kunnen alle activiteiten op 1,5 meter afstand en zijn de groepen bij excursies, beweeg- en creatieve activiteiten expres klein gehouden. We gaan bv niet één keer de Maasuiterwaarden bij zonsondergang bezoeken onder de begeleiding van een IVN-gids, maar op dit moment al liefst 5 keer met groepen van maximaal 10 personen. Gelukkig bleken de IVN-gidsen net zo enthousiast om weer een activiteit te kunnen begeleiden als de deelnemers en willen ze eventueel nog wel een extra avondwandeling begeleiden.   

Ook de stadswandelingen zijn populair, evenals de bloemschikactiviteit of het mozaïeken. Gelukkig kunnen we bij de presentaties in een grote zaal meer mensen op 1,5 meter kwijt, want heel veel deelnemers willen graag virtueel mee naar Schotland, willen leren hoe je met je mobiel slim op pad kunt gaan of willen gewoon genieten van een film in de luxe bioscoopstoelen van Perron 3.

Dit jaar moet je voor het eerst digitaal boeken via www.saszomerschool.nl en dat is wel even wennen voor een deel van onze deelnemers. Niet iedereen is even handig met de computer en ook betalen met I-deal kan of wil nog niet iedereen. Natuurlijk hebben we daar begrip voor en als mensen bellen of mailen dat het ze niet lukt, bieden we hulp en andere mogelijkheden om in te schrijven. (Nog) niet digitaal vaardig zijn, mag immers nooit een belemmering zijn om met de Zomerschool mee te doen. De digitale kinderziektes van het eerste uur zijn verholpen en de meeste inschrijvingen verlopen probleemloos. De nieuwe site ziet er heel mooi uit, horen we gelukkig vaak.    

Benieuwd naar ons programma? Kijk op de site en boek gewoon een leuke activiteit voor straks. Er is nog voldoende keus en je kunt inschrijven tot 12 juli. Digitaal niet vaardig, maar wel geïnteresseerd: mail naar info.zomerschool@gmail.com of bel: 06 118 695 94. Helpen we je gewoon op een andere manier. O ja…wij zijn ook wel allemaal vrijwilligers en soms dus even niet bereikbaar: we bellen of mailen wel altijd terug.

Ook na 12 juli kun je nog meedoen als je wilt. We zijn dan even uit de lucht, om het programma definitief vast te stellen, maar daarna kun je “last minute” via de site boeken waar nog plaats is. En vanaf maandag 26 juli kan dat ook gewoon in De Stolp bij Riekie die daar haar “vakantie” viert aan een tafeltje in de zaal. Zij weet precies waar nog plaats is en bij haar kun je ook gewoon met euro's betalen!

< Terug naar het overzicht